Schilderijen

St Oedenrodeseweg 23a

5682 PH Best

website http://www.wimaerts.nl

e-mail w.f.p.aerts@tue.nl

tel 0620491523

Expositieadres zie boven (KAART)

rolstoelvriendelijkheid 30x30

Ik ben geboren (1962) en getogen in Best. Momenteel werk ik op de universiteit in Eindhoven als IT’er waar ik nu al zo’n 20 jaar werk.
Als 17-jarige ben ik, in mijn vrije tijd, gaan schilderen, geënthousiasmeerd door mijn oudste broer, ook autodidact. Ik schilderde veelal in opdracht: natuurlandschappen en “ouderlijke huizen”.

Na een “sabbatical” van ruim 30 jaar, heb ik het schilderen weer opgepakt, nog steeds grotendeels autodidactisch en ben ik me gaan toeleggen op het realistisch fijnschilderen.
Mijn inspiratie en uitdaging om te schilderen haal ik uit alle dingen die mij triggeren in de natuur. Waarin ik vaak te vinden ben met mijn bordercollie of als vliegvisser.
Als ik aan zee ben en ik loop langs het strand, dan hangt er voor mij altijd een speciale sfeer, iets mystieks, de wolken die voorbij gaan, het water dat continu in beweging is en het zand dat steeds verplaatst wordt. Alles is constant in beweging, verandert steeds, niets blijft hetzelfde. Voor mij straalt de zee ook rust uit!
De landschappen, de bossen, de heide, de bergen en de invloed van de seizoenen hierop: een grote inspiratiebron. Je beseft dan dat alles vergankelijk is; het groeit, het gaat dood en maakt weer plaats voor nieuw leven.

Allemaal veranderingen die mij aanzetten om te schilderen, om te laten zien en ervaren hoe mooi de natuur is!

Meer over mij: zie mijn website.

Enkele voorbeelden van mijn werken: