Beelden

Behelp

5725 TG Asten-Heusden

website http://www.artheo.nl

email info@artheo.nl

Expositie op Dorsvelden 13 bij Jan Teunissen (KAART)

ArTheo. Statement kort voor about-me
ArTheo staat voor de activiteiten van beeldend kunstenaar Theo van Dam,
Exposeren, bronzen beelden, kleurrijke schilderijen, inloopatelier, beeldentuin, workshop, jubileumcadeau, uitdagingen, relatiegeschenken , opdrachten, samenwerken en land-art.
Geboren in Brabant 1950 en zelfstandig ondernemer vanaf 2007, begonnen met schilderen in 1984 en met het vervaardigen van beelden in 1995. Mijn motto is “gewoon doen” een samensmelting van gedachten en materiaal.
Schilderen; Zijn schilderijen zijn doorwerkt, rijk aan verwonderlijke details en blijven de beschouwer intrigeren. Abstracte lichamen baden in een zee van diverse kleurlagen zoeken naar elkaars bevestiging.  Met als contrast de serie spontaan ontstaan, waarin de snelle hand zijn weg naar het doek vindt.
Beelden; Zijn fantasie uit zich in spannende beelden waarin ronde en meanderende onderdelen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren, kracht en tijdloosheid spreken uit de fraai afgewerkte bronzen objecten. Ze nodigen uit.
Reliëfs; een droomwereld in brons, vormen uit mijn hersenagenda, een zoektocht naar evenwicht en balans, niet helemaal de spinsels van toen.

Meer over Theo: zie zijn website.

Enkele voorbeelden van zijn werken: