Fotografie

Acacia 52

5682 EC Best

website https://www.flickr.com/photos/photojack-best/

email jackjacobs1959@gmail.com

Expositie op Prins Clauslaan 70 (KAART),  samen
met Joekie Verduijn en Freke van der Esch

rolstoelvriendelijkheid 30x30

Ik kwam al vanaf een jonge leeftijd in aanraking met fotografie. Mijn vader fotografeerde niet alleen, maar ontwikkelde ook fotorolletjes en drukte zelf foto’s af. Het was spannend om in de bak met ontwikkelaar de foto’s te zien verschijnen om daarna in het “stopbad” en de “fixeer” gelegd te worden. Drogen gebeurde aan een lijntje.
Ik had ook al vroeg een eigen compacte camera. De rolletjes gingen naar de fotograaf om ontwikkeld en afgedrukt te worden. Het was elke keer weer een verrassing om te zien wat er precies op de foto’s stond. Als was het maar omdat er soms een aardige tijd overheen ging voordat een rolletje vol was.
De camera’s werden later van steeds betere kwaliteit en daarmee ook de foto’s. Ook het aantal foto’s dat ik maakte steeg met de jaren.
Na de komst van digitale fotografie had ik al snel de eerste digitale camera en kreeg het fotograferen een nieuwe dimensie. Je kon al meteen het resultaat bekijken en daarmee ook het effect van instellingen en gemaakte keuzes. Waar je met een rolletje nog wel eens “zuinig” moest zijn was het nu mogelijk om eigenlijk oneindig veel foto’s te maken zonder extra kosten.
De digitale fotografie was ook aanleiding om een aantal cursussen te gaan volgen. Dat doe ik, naast het fotograferen zelf, overigens nog steeds met veel plezier. Elk jaar volg ik wel weer een workshop om een onderdeel van het fotograferen verder te verdiepen.

Meer over mij: zie mijn website.

Enkele voorbeelden van mijn werken: