Bert 4

Beelden, mono-prints, experimentele grafiek

Pinkelbergen 27

5683 LN Best

website geen

e-mail lmhavaneert@onsbrabantnet.nl

tel 0499371712

Expositieadres:

St Oedenrodeseweg 41, Best

samen met Joop Verhulst

rolstoelvriendelijkheid 30x30

Bert van Eert heeft zich in de loop van de tijd op meerdere gebieden van de Beeldende Kunst ontwikkeld. Met name schilderen (monoprint), experimentele grafiek en beeldhouwen genieten momenteel zijn belangstelling. Gestart werd met schilder- en aquarelleerlessen bij Jos Leurs, Annelies Hoek en Chris Verbeek. Onder supervisie van Gertje Roosen bekwaamde hij zich in de techniek van het monoprinten. Monoprint is een grafische druktechniek waar bij vanaf een glasplaat met inkt of verf)  slechts één afdruk kan worden gemaakt.

In Atelier Imagine in Eindhoven wordt gewerkt op het gebied van Experimentele Grafiek. Deze bijzondere techniek kent veel mogelijkheden. Op een plaat wordt een afbeelding gemaakt met verschillende soorten tape. Vervolgens wordt die afbeelding in inkt of met verf onder een etspers afgedrukt.

In Galerie- en Atelier ARTBEST wordt door hem de kunst van het beeldhouwen en de verschillende aspecten daarvan verder ontwikkeld en vorm gegeven.

In het verleden nam hij deel aan diverse exposities zoals in het Oude Kerkje in Middelbeers, Gemeentehuis, Catharina- en Mattheuskerk in Eindhoven, Cultuurspoor en ARTBEST in Best.

Stonden in het verleden bij de uitwerking van zijn werk de meer klassieke thema’s zoals stilleven en landschap centraal, nu zijn zijn werken in de verschillende aandachtsgebieden meer abstract dan figuratief te noemen.

Inspiratie wordt met name gevonden in mens, natuur en directe omgeving.

 

Enkele voorbeelden van zijn werken:

Bert 3  Bert 2  Bert 1