Schilderijen, pentekeningen

Buseind 3

5685 DE Best

website http://benbaauw.nl

email benbaauw@gmail.com

Expositie-adres: (kaart)

In de Bibliotheek Best,

Raadhuisplein 30-32

5683 EA Best

samen met Thea de Bruin 

rolstoelvriendelijkheid 30x30

Mijn naam is Ben Baauw. Schilderen en tekenen zijn voor mij tot een belangrijke hobby uitgegroeid, waarmee ik mijn tijd met veel plezier doorbreng. Het is voor mij een vorm van mediteren! Inspiratie haal ik vooral uit alles wat leeft: de onderwaterwereld (exotische vissen, fraai gekleurd koraal), landschappen, planten, dieren en mensen. Ik vind het heerlijk om met veel kleur te werken. Er wordt vaak iets gezegd over de diversiteit van mijn werken: ik vind het leuk om telkens wat anders te proberen en een trucje niet telkens weer uit te voeren! Dat levert soms de opmerking op dat ik geen eigen stijl heb. Ik zelf zeg dan: zoeken naar vorm en veranderen is mijn stijl. Voor wat betreft het schilderen werk ik vooral met acryl op diverse soorten ondergrond (board, met katoen beplakt board, katoen, linnen). Ik heb in een recent verleden ook meer realistische schilderijen met olieverf gemaakt. Wel heeft schilderen met acryl mijn voorkeur. Omdat het uit de losse hand realistisch tekenen van onderwerpen voor verbetering vatbaar was, ben ik tekenles gaan nemen. Dat heeft me geïnspireerd om een stapel pentekeningen te maken. Een verrijking van mijn hobby! Mijn motto: blijven leren en ontwikkelen! Door veel tekenen en schilderen.

Meer over mij: zie mijn website.

Enkele voorbeelden van mijn werken: